Heftyes Basecamp vinter 12.04-15.0.4.18
Dette er helgen for deg som har lyst til å teste ut toppturmulighetene og andre vinteraktiviteter i området rundt Eidsbugarden. På kveldene vil det bli lagt opp til spennende foredrag, underholdning og sosialt samvær.

Vårt fokus er at dette skal være en helg der du har mulighet til å teste dine egne grenser og ferdigheter, nye toppturer, nytt utstyr, nye aktiviteter og samtidig bli kjent med masse nye mennesker som du kan høste erfaringer fra og kanskje dra på flere turer sammen med. Kom tilbake etter en heftig tur eller et nyttig kurs og blir med på en hyggelig afterski i solveggen. Lørdag kveld blir det en skikkelig fest i vår legendariske Bar Heftye.


Program og aktiviteter

For de som ikke har så mye erfaring med toppturer vinterstid, vil det være mulig å teste både utstyr og ferdigheter i nærområdet rundt Eidsbugarden. Vi legger opp til fellesturer til toppene rett ved Eidsbugarden. På disse turene har du mulighet til å teste det siste innen utstyr fra våre samarbeidspartnere. Du vil også få hjelp til justering av utstyr og en innføring ulike teknikker.

For de som ønsker å dra på litt lengre turer innenfor sikre rammer vil en guidet tur være midt i blinken. Det vil bli guidet tur til ulike mål hver dag, og i løpet av turen vil du få en innføring i gåteknikk, veivalg, skred og kameratredning.

Dersom du ønsker en skikkelig innføring i ferdsel i alpint terreng vil et skredkurs være ditt naturlige valg. Også i år har vi vært så heldige å få med oss Rolf Bergstrøm på laget, og vi legger opp til dagskurs i skred alle dager. Kurset vil ha hovedfokus på sikre veivalg, snøkunnskap, måling av bratthet og kameratredning. .

For de som allerede er drevne i gamet finnes det mange muligheter for flotte turer i nærområdet. Nyt en tur i nydelig terreng uten å gå i kø, kanskje med det siste innen utstyr. Kom tilbake høye på adrenalin og nyt afterski i solveggen, fantastisk mat og en god seng. Perfekt!

Vi oppdaterer program og informasjon fortløpende, meld din interesse for å få med siste nytt. 

Overnatting kan bestilles hos Eidsbugarden Hotell, Fondsbu turisthytte eller Tyinholmen. Det er selvsagt også mulig å bo i telt. 

For ytterligere informasjon om billetter, mat og overnatting besøk vår hjemmeside.
VINJEROCK 2018 19.-22.07

Vinjerock - en hyllest til Aasmund Olavsson Vinje 

Festivalen arrangeres i slutten av Juli hvert år, første festival ble arrangert i 2006. 
Eidsbugarden fylles opp med tusentalls av festivalglade mennesker!

Alle er hjertlig vellkommne inn på hotellet under festivalen.
Enten det er for Lunsj eller å danse inn de sene natterstimer i bar Heftye. 

Les mer om festivalen på www.vinjerock.no 

 

Ofte stillte spørsmål 

Har vi ledige rom? 

Vinjerock booker hele hotellet til sin stab og artister, men noen ganger får vi frigjort noen rom!
Dette skjer som regler rett før festivalen.
Vi har venteliste, send en mail til post@eidsbugarden.net dersom du ønsker prøve lykken :) 

Parkering

Mange folk = mange biler, alle oppfordres til å ta shuttlebuss fra Tyinkrysset og inn for de med festivalpass.

Finnes det festivalpass igjen? 

Festivalpassene ble utsolgt i desember, men det finnes mange konkurranser på sosiale medier man kan vinne pass på. 

 

Bilde tatt av Cathrine Dokken 

Berntsen Fjell

#KJENTMANN - Fjellføring

Even Berntsen 28 år fra Fagernes i Valdres.
Utdannet friluftslivsveileder gjennom Høgskulen i Sogn og Fjordane, med fordypning i klatring og alpin skiferdsel.
Godkjent bre, klatre og skredinstruktør gjennom NF systemet.
Jobbet med fjellføring i Jotunheimen siden 2013, samt jobbet som guide på Svalbard for Basecamp Explorer og Hvitserk Eventyrreiser. Vært på eventyr og ekspedisjoner både i Norge og utlandet. Klatretur til Patagonia, kiteekspedisjoner på Hardangervidda, skiturer på Svalbard og skiturer i Alpene for å nevne noe.

Vi har gode erfaringer med Even og anbefaler han sterkt som fører. 

Du kan lese mer HER


Turer fra Eidsbugarden:


Uranostinden (2157 moh)

via normalvegen: 

Pris 1000 kr pr pers (min 4, maks 10 pr fører).

Start i Koldedalen hvor vi følger sti til Uradalsvatnet. Herfra litt stigning opp til brefronten. På med breutstyr for så å gå over breen helt opp til om lag 1900 moh. Siste stykke til toppen går i steinur eller snø. Varden ligger ca 40 meter ut på eggen. De siste meterene er spennende og luftige. Retur samme vei. (8-10 timer)

Uranostiden (2157 moh) 

via sørryggen

2000 kr pr pers (min 2, maks 3 pr fører).

Dette er en av kremturene for de som ønsker en litt mer luftig og krevende tur. Samme start som for normalvegen. Før breen dreier vi litt vest og følger ryggen enklet et stykke opp mot Sørtoppen (2048 moh). Vi møter på et par utsatte punkt før toppvarden. Fra sørtoppen følger vi ryggen enklet et stykke, men etter hvert som vi nærmer oss Uranostinden blir terrenget mer og mer utsatt. Spennende klyving i til tider svært luftige omgivelser tar oss tilslutt opp til Uranostiden. Dersom tiden og beina tillater det, er det mulig å bestige Slingsbytinden i tillegg. Vi følger breen ned igjen. (10 timer)

Falketind (2068 moh) 

via Pioneeruta 

Pris 1600 kr pr pers (min 3, maks 4 pr fører)

En historisk og effektiv rute til en spennende topp. Start i Koldedalen hvor vi følger veien til endes. Herfra stigning opp til Falkebreen. Breutstyr taes på og vi beveger oss mot den bratte østveggen. På avstand ser veien svært bratt og krevende ut, men etter hvert som vi nærmer oss fast fjell blir det enkleste veivalget tydelig. Grad 2/2+ i om lag 200 høydemeter før vi tar av oss tauet på toppryggen. Herfra bratt steinur pyntet med litt klyving før vi når toppen av Falketind. Samme vei ned. (8-10 timer)

Falkeind (2068 moh)+ Stølsnostinden (2074 moh)

Pris 1900 (min 2 maks 4 pr fører).

En av kremturene i området!
Vi går samme rute som til Falketind. I stedet for å returnere ned Pioneerruta, fortsetter vi nordover langs ryggen til Midre Stølsnostind (2002 moh). Herfra spennende og til tider utsatt terreng ned til bandet mellom midre og Store Stølsnostiden. Fra bandet og opp går vi i flott men bratt terreng til topps. Her venter en flott utsikt over Hurrungane. Retur via bandet og ned breen nordover, for så å vandre tilbake mot Falkebreen og ned igjen til Koldedalen.

Østre Torfinnstinden (2119 moh). 

1200 kr pr pers (min 4, maks 6 pr fører).

Båt-transport med Bitihorn inn til Torfinnsbu. Herfra jevn stigning opp til rensesystem som fører til topps. Noen luftige klyvepunkter og en fantastisk utsikt over Bygdin. Samme veg ned. 5-7 timer

Torfinnstraversen (Østre, Midtre og Vestre):

2000 pr pers (min 2, maks 4 pr fører).

Samme vei opp til Østre Torfinnstinden. Herfra rappell ned i skaret mellom østre og midtre. Småklyving opp til midtre. Nå 3 spennende rappeller for å komme ned i skaret mellom midtre og vestre. Luftig klyving før vi tilslutt når Vestre Torfinnstind. Retur via rennestystem sørover, eller evt en lengre "sving" ned i Langedalen. Totalt 8-10 timer.

Vestre Leirungstind (2250 moh) 

1400 pr pers (min 4, maks 6 pr fører) 

Båt-transport med Bitihorn inn til Torfinnsbu. Herfra opp Svartdalen og videre til Svartdalsbandet. Fra bandet følges sørryggen oppover til et markert "hakk". Herfra møter vi en del klyving og noen luftige punkter før vi nyter en fantastisk utsikt fra toppen. Samme veg ned. 8-10 timer.

*(Transport og eventuell overnatting må deltageren selv stå for)