Kongevegen

 

Kombiner "Kongevegen" med overnatting på Eidsbugarden i sommer!

Besøk
www.visitkongevegen.no for mer info 

Kongevegen over Filefjell frå 1790-åra var den første veg der ein kunne køyre med hest og kjerre mellom aust og vest, og erstatta den gamle ride- og kløvvegen. Partiet mellom Vang og Lærdal var det mest spektakulære på den Bergenske Kongeveg. I dag er vege eitt av dei finaste veghistoriske kulturminna i landet.

Turvegen langs Kongevegen over Filefjell har varierande underlag av grus, gras, sti og asfalt. Vegen kan både vandras og syklas, men vær merksam på at anbefalt sykkelrute stadvis har ei anna trasé enn vandreruta. Det er fleire grunnar til det, anten er det bratt eller kronglete eller det er ynskjeleg å skjerme dei verna strekningane.

Sesongen for turar langs Kongevegen startar i overgangen april/mai nede i Lærdal og i Vang, mens over høgfjellet forsvinner snøen seint i juni. Juli og august er høgsesong, men en hausttur i september og oktober byr også på flotte opplevingar.

Aftenposten skriver om den prisbelønte vegen HER 

7. Tindar Heftyes toppturløp 7-9. Juli
Heftyes 7 Tindar arrangeres på Eidsbugarden og  er en camp for deg som er glad i å bevege deg i fjellheimen uten tung sekk og telt. Denne helgen er det løping i terreng som står i fokus. Har du tenkt på å begynne med løping i terreng fremfor asfalt. Har du vurdert om du skal melde deg på et ultraløp men synes det er litt langt? Er du glad i å være i fjellet, men synes det er slitsom å gå med tung sekk og tunge støvler? Har du lyst til å bli kjent med andre mennesker som også elsker å være ute i den norske fjellheimen? Da er dette campen for deg.

I løpet av campen har du mulighet til å bli med med på ulike kurs, foredrag  og aktiviteter relatert til løping i terreng. Du kan nyte god mat og drikke og kose deg sammen med likesinnede på kveldstid.

Høydepunktet under campen vil være fjelløpet 7 Tindar som arrangeres på lørdagen.  Sju Tindar er et løp som passer deg uansett ambisjoner eller form. Felles mål for alle er å komme seg til flere av  toppene i nærområdet rundt Eidsbugarden. Dersom man velger å løpe alle syv toppene er løpet  ca 25 km og har 1600 høydemeter stigning, litt avhengig av hvilket løypevalg man gjør. Toppene kan løpes i valgfri rekkefølge og dette gjør at også taktikk kan spille inn på resultatet i løpet.

Løpet kommer til å ha ulike klasser slik at det er mulig å delta uansett form og ambisjonsnivå. Målet med helgen er at alle deltakerne skal lære noe nytt om å bevege seg i terrenget og at alle sammen skal ha en trivelig og sosial helg. Lørdag kveld blir det bankett med premieutdeling og stor stemning

Komplett program, billettkjøp og priser kommer når arrangementet nærmer seg.
VINJEROCK

Vinjerock - en hyllest til Aasmund Olavsson Vinje 

Festivalen arrangeres i slutten av Juli hvert år, første festival ble arrangert i 2006. 
Eidsbugarden fylles opp med tusentalls av festivalglade mennesker!

Alle er hjertlig vellkommne inn på hotellet under festivalen.
Enten det er for Lunsj eller å danse inn de sene natterstimer i bar Heftye. 

Les mer om festivalen på www.vinjerock.no 

 

Ofte stillte spørsmål 

Har vi ledige rom? 

Vinjerock booker hele hotellet til sin stab og artister, men noen ganger får vi frigjort noen rom!
Dette skjer som regler rett før festivalen.
Vi har venteliste, send en mail til post@eidsbugarden.net dersom du ønsker prøve lykken :) 

Parkering

Mange folk = mange biler, alle oppfordres til å ta shuttlebuss fra Tyinkrysset og inn for de med festivalpass.

Finnes det festivalpass igjen? 

Festivalpassene ble utsolgt i desember, men det finnes mange konkurranser på sosiale medier man kan vinne pass på. 

 

Bilde tatt av Cathrine Dokken 

Start sommeren med yoga i Jotunheimen!
I samarbeid med Gnist Yoga inviterer Eidsbugarden Hotell deg til en forfriskende helg på med fjellturer, yoga og god mat. Bli med å starte sommeren sammen med oss i Jotunheimen!

Etter ankomst fredag blir det velkomstmøte der vi går igjennom helgens opplegg og muligheter. Tur-alternativer kan bestemmes i samråd med turfølget.  Deretter blir det myk og deilig yoga for å lande, før det serveres deilig suppe og hjemmebakt brød. Lørdag morgen starter med oppkvikkende yoga og deretter frokost.
På dagen er det tilbud om å bli med på guidet tur opp på en av toppene i området, sammen med lokalkjent turguide og yogalærer, som vil legge til rette for korte innslag av yoga underveis- med fokus på tilstedeværelse og pust. Deltakere kan også velge å gå egen tur, eller slappe av på hotellet.
På kvelden serveres en velsmakende treretters middag og det er tid til sosial hygge. Søndag kan man sove litt lenger, og yogaen er etter frokost. 
Yogatimene er tilpasset for å gi økt energi, ro og tilstedeværelse. Jeanette Olsen fra Gnist Yoga er sertifisert yogalærer og bruker elementer fra vinyasa flow, yin og restorativ yoga i sine timer. Ingen forkunnskaper om yoga er nødvendig, timene tilpasses alle nivåer.  
Ta med egen matte og løse klær/treningsklær og turklær.
Vegetarmat er tilgjengelig - gi beskjed ved bestilling. Begrenset antall plasser.


Program:

Fredag 16. juni
15.00  Ankosmtmøte, Fjelltur med turleder og innslag av yoga
19.00 - Suppe med brød

Lørdag 17. juni

07:30 – 08:00  Frukt & te i spisesalen
08.00 - 09.00  Yoga 
09.15 - 10.00  Frokost
11.00 – 14/15.00 Fjelltur med turleder og innslag av yoga
19.00 - Treretters middag

Søndag 18. juni 

08.00 - 10.00 – Frokost 
10.00 – 11.00 – Yoga
11.00 – Utsjekk

 
Early bird – rabatt dersom du bestiller innen 3.juni: 2.985,-
Etter 3.juni: 3.299,-

Prisen er basert på overnatting i dobbelt-/tosengsrom, vi har også trippeltrom (Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen kr 200,- per natt).
Prisen inkluderer kursavgift, mat som nevnt i programmet.
For påmelding send mail til post@eidsbugarden.net  eller ring 413 86 000